Csirkemell csíkok párizsi bundában steak burgonyával

Csirkemell csíkok párizsi bundában
  • Előkészítés
    10 perc
  • Sütés/főzés
    30 perc
  • Adag
    2
  • Megtekintés
    6 481

Dobjuk fel a natúr csirkemell unalmat egy új csirkemell csíkok recepttel. Mindenki szereti a rántotthúst, és a zöldségeket. (A zöldség alól a férfiak néha kivételek 😅) Arra gondoltam felidézek néhány bundázási technikát. Ma a párizsi massza, alap változatát választottam. Azonban a massza tovább bolondítható zöldfűszerekkel, sajttal vagy/és magokkal.

A liszttel kevert tojáshoz adhatunk tejet is ha lágyítani akarjuk a húst vagy dúsítani szeretnénk a tésztát. Természetesen ebben az esetben több lisztre lesz szükség.

Sörrel készítve pedig egy nagyon levegős, ízletes sörtésztát kapunk. De ez egy másik recept, erről a technikáról majd egy másik receptben írok bövebben.

Tippek a csirkemell csíkok sütéséhez

Az ételkészítés során ügyelj arra, hogy mielőtt a masszába mártott csirkemell csíkokat a olajba helyezed, az olaj legyen forró, így hamar besül a kéreg és nem szívja meg magát olajjal. Másrészt a csirkemell csíkok ne legyenek túl vastagok, ugyanis a bunda térfogata a sütés során megnő, és a közepén lévő husinak pedig át kell sülnie mire a bunda elkészül.

Köret öteletek a csikemell csíkokhoz

A csirkemell csíkokhoz igazából kb. minden jól passzol. Az egyetlen a tészta, amit nem javasolnák hozzá. A legjobb valamilyen krumplis köret, vagy rizs, zöldség, bulgur. Nekem az egyik kedvencem a steak burgonya. Jelen esetben is ezzel tálaltam. A steak burgonya recept pontos leírását egy következő cikkemben osztom meg Veled 😉.

Köret ötleteket ITT találsz.

További csikés recept ötlethez kattints IDE.

Csirkemell csíkok párizsi bundában steak burgonyával videó:

Hozzávalók

    Receptleírás

    Lépés 1
    Csirkemell csíkok

    Törd egy keverőtálba a tojásokat, ízesítsd sóval, borssal. Egy habverő segítségével verd fel.

    Lépés 2
    Csirkemell csíkok

    Keverj hozzá 3 evőkanál lisztet. Az így kapott masszának lágy, kissé folyós állagúnak kell lennie. A panírozás során tovább fog sűrűsödni a massza, a csirke csíkokról lepergő liszt miatt.

    Lépés 3
    Csirkemell csíkok párizsi bundában

    A csirkét vágd csíkokra, fűszerezd sóval és borssal, majd forgasd lisztbe.

    Lépés 4
    Csirkemell csíkok párizsi bundában sütés

    Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Amikor az olaj elérte a sütési hőfokot, neki kezdhetsz a bundázásnak.

    Lépés 5

    A lisztezett csirke szeletet merítsd a tojásos masszába, majd tedd óvatosan a forró olajba és süsd aranybarnára.

    Lépés 6
    Csirkemell csíkok párizsi bundában sütés

    A kisült hússzeletekről egy papír törlővel itasd fel a felesleges olajat. Érdemes az elsö kisült csirkemellet kettévágni és meggyözödni róla, hogy rendesen átsült a csirkemell.

    Download PDF

    Nézd meg ezeket a recepteket is:

    Szólj hozzá!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük